Hoteluri și Pensiuni din România

Să mănânci regește și să fii liber ca un dac, la 2 ore de București

elefant.ro
Ne place să găsim locuri speciale de cazare în România, dar și mai tare ne bucurăm când aflăm că unele pensiuni sau hoteluri sunt foarte aproape de București – la 1-2 ore de mers cu mașina, mai ales dacă se află în zone turistice mai puțin cunoscute, mai puțin promovate.

Dealu Mare e o poveste frumoasă cu vii nesfârșite, aliniate ca la carte pe dealuri domoale, cu crame care produc unele dintre cele mai premiate vinuri românești – dacă sunteți vreodată în pană de idei de weekend, mergeți la o degustare de vin la o cramă, e o experiență minunată.

Revenind la Dealul Mare, peisajele de aici – cu șoseaua îngustă care șerpuiește lin printre podgorii, păduri și sate cu care frumoase – ne-au dus cu gândul la Toscana sau la Strada del Prosecco – un fel de Drumul Viilor din nordul Italiei.

Aici am descoperit una dintre cele mai frumoase pensiuni din România, unde am mâncat, poate, cel mai bine din ultimii ani – mâncăruri gătite pe îndelete, fără porcării, cu produse naturale – din gospodăria proprie sau de la localnici, mâncăruri pregătite lent – așa cum se cuvine la țară. Dacă nu ne credeți pe noi, dați-i crezare lui Adrian Hadean care, de fiecare dată când are ocazie, evadează acolo pentru mâncare ca la bunica acasă.

=> Locul acesta minunat, care ne-a încântat simțurile, se numește Ferma Dacilor și e în Tohani.

Ce ne place la Ferma Dacilor din Tohani?

 

  • mâncarea – toate preparatele sunt făcute la cuptor, pe îndelete, fără grabă;
  • nu veți găsi la fermă ceafă la grătar cu cartofi prăjiți;
  • produsele folosite sunt din gospodăria proprie (porci vietnamezi, bibilici, rațe, găini șamd) sau de la localnici de încredere;
  • ferma se întinde pe un domeniu generos, astfel încât copiii pot fi lăsați să se joace în siguranță afară;
  • în apropiere sunt mai multe crame unde se pot face degustări de vin;
  • sauna.

Cum ajungi la Ferma Dacilor?

Dacă veniți din București, cel mai simplu este pe A3 – București-Ploiești și ieșiți pe la Gherghița. Continuați apoi până în Mizil și de acolo, din centru, spre Tohani iar la ieșirea din sat veți vedea un indicator din lemn, pe partea dreaptă.

Coordonate GPS: 45.075649, 26.429832

Cum faci o rezervare la Ferma Dacilor?

Pentru mai multe detalii și rezervări trimiteți un mail pe adresa contact@fermadacilor.ro sau un mesaj direct prin formularul de pe site-ul pensiunii ori pe pagina lor de Facebook.

______________________

Pentru mai multe fotografii și alte pensiuni și hoteluri frumoase din România, hai și pe pagina noastră de Facebook!

elefant.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *