Hoteluri și Pensiuni din România

Paradisul bine ascuns din pădurile Buzăului

elefant.ro

Gata, s-a deschis oficial sezonul primăvară-vară-toamnă de luat lumea-n cap și hoinărit în weekenduri prin țară, avem atât de multe locuri frumoase, spectaculoase și gazde primitoare care ne așteaptă bucuroase să le călcăm pragul, încât e păcat să stăm în casă, acasă.

Sfârșiturile de săptămână sunt perfecte atunci când reușim să fugim din oraș, într-un loc care să pară că e undeva, la capătul lumii, însă nu prea departe de casă. Și musai, mai puțin știut, deci mai puțin aglomerat. Unul dintre ele e la vreo 2 ore distanță de București și la o aruncătură de băț de Buzău sau de Ploiești, undeva bine ascuns în adâncul unei păduri unde căprioarele zburdă nestingherite (le-am văzut noi în drumul spre cabană).

Căci da, e vorba despre o cabană dichisită, cu un domeniu impresionant, cu grădină, lac și loc de joacă pentru copii. Și cu pădurea la dispoziția oaspeților – aceasta e Cabana Izvoranu, la doar 30 de km de Buzău și 2 ore distanță de București.

Ce ne place cel mai mult la Cabana Izvoranu?

  • Cabana este în pădure, la aproape 10 kilometri de cel mai apropiat sat;
  • Fiecare cameră este decorată diferit, cu mobilă cu accente tradiționale;
  • Cabana a fost construită inițial pentru uzul personal al proprietarilor și asta se vede la fiecare detaliu, toate materialele folosite sunt calitative iar mobila și decorațiunile sunt într-o armonie desăvârșită;
  • Stilul este tradițional românesc reinterpretat;
  • Cabana este construită pe locul unui fost canton silvic iar vechea clădire a fost restaurată și transformată în camera pentru centrala termică;
  • Cabana are un restaurant (ca să ajungi la el trebuie să mergi vreo 2 minute prin pădure – pe o cărare foarte romantică), o bucătărie în aer liber (și ea păstrează stilul tradițional reinterpretat al cabanei) iar primăvara și vara aici se organizează și brunch-uri.
  • Lângă restaurant este un lac unde se poate pescui – nici măcar nu e nevoie să vă aduceți echipamentul de pescuit de acasă, se poate închiria de la cabană;
  • Se pot închiria biciclete de la cabană – au 10 biciclete mountainbike;
  • În curte – în zona restaurantului este un loc de joacă pentru copii – cu tobogane, tiroliană și leagăne. Partea cea mai bună este că nefiind un drum public spre cabană, copiii pot să alerge în voie – nu trec mașini și nici nu au cum să se piardă. Și au loc suficient să își consume toată energia.
  • Parcarea este, evident, gratuită.

=>> Rezervă aici o cameră la Cabana Izvoranu

Cum ajungi la Cabana Izvoranu?

Din București, mergeți pe A3 până la ieșirea spre Gherghița și continuați drumul până la Mizil. De acolo, pe DJ 100H, prin Gura Vadului – Tohani, mergeți până la Valea Sălciilor și faceți stânga spre Boru și continuați încă aproape 10 kilometri prin pădure, până la Cabana Izvoranu.

Cât costă și cum faci o rezervare la Cabana Izvoranu?

Mă așteptam ca o noapte de cazare aici să coste mult, dar o cameră pentru 2 persoane pornește de la 30 de euro, cu mic dejun inclus. Mi se pare un preț excelent pentru tot ce oferă cabana, pentru felul în care arată camerele și pentru cât de mult de încarcă cu energie 2-3 zile petrecute acolo, departe de civilizație.

Poți să rezervi o cameră la Cabana Izvoranu aici.

Ce să faci 2 zile lângă Cabana Izvoranu?

La aproximativ 30 de minute de mers cu mașina sunt Mănăstirea Ciolanu (călugări), Schitul Cetățuia (maici) și Tabăra de sculptură de la Măgura.

Vulcanii noroioși de la Pâclele Mari și Pâclele Mici sunt la aproape o oră distanță.

Podgoriile Dealul Mare și cramele Budureasca, Lacerta, Domeniile Tohani sau Viile Metamorfosis (unde se pot face degustări de vin) sunt la mai puțin de o oră de mers cu mașina (40 de kilometri).

Aproape de cabană (la 3-4 kilometri) este un teren de paintball.

La cabană puteți participa la un atelier de brutărie tradițională (3,5 euro/persoană) sau puteți să plecați într-o aventură cu bicicletele – drumurile nu sunt circulate decât foarte rar de mașini.

=>> Rezervă aici o cameră la Cabana Izvoranu 

booking-logo-albastru

© Foto by www.cabanaizvoranu.ro

______________________

Pentru mai multe fotografii și alte pensiuni și hoteluri frumoase din România, hai și pe pagina noastră de Facebook!

elefant.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *