Hoteluri și Pensiuni din România

Mai frumos ca în Provence: o căsuță în lanul cu lavandă

elefant.ro

Provence, regiunea cu câmpuri nesfârșite de lavandă din Franța fascinează pe mulți. Și pe noi, motiv pentru care acum câțiva ani am fost într-o vacanță acolo, atâta doar că levănțica nu înflorise încă (perioada de înflorire este în iunie-iulie), însă tot ce am găsit și am trăit acolo a fost memorabil. Ne-am spus atunci că ne vom întoarce și vom sta o săptămână întreagă într-o vilă în mijlocul unei plantații de lavandă, să ne trezească aroma delicată a florilor, să ne bem cafeaua și ceaiul printre minunățiile alea mov, să privim munții în zare.

Ne-am bucurat să aflăm că de câțiva ani sunt și în România plantații de lavandă  – cât să le numeri pe degete, avem însă convingerea că în viitor vor fi și mai multe. Una singură e mai specială decât toate celelalte. Pentru că are și o căsuță care respiră lavandă prin toți porii, are o poveste tare interesantă și pare locul ideal pentru un weekend à la Provence.

Într-un sat din județul Sălaj – Brebi, la doi pași de Drumul Roman și de castrul de la Porolissum – aici e una dintre cele mai frumoase pensiuni din România: Cerdacul cu Lavandă.

Ce ne place cel mai mult la Cerdacul cu Lavandă

 • căsuța este una tradițională, veche de 100 de ani;
 • tematica: totul, atât camerele cât și curtea și exteriorul casei are legătură cu lavanda;
 • produsele La Lavande (de care se face “vinovată” tot Simona – proprietara Cerdacului) – inclusiv săpun natural cu lavandă – se găsesc la Cerdacul cu Lavandă și pot fi cumpărate ca suveniruri de acolo;
 • o mare parte din mobilier și obiectele de decor din casă au o poveste și au fost restaurate sau recondiționate;
 • Cerdacul este foarte aproape de Castrul Roman de la Polissorum, de vestita Grădină Botanică din Jibou, de Castelul Banffy Bonțida sau de Grădina Zmeilor și în mai puțin de 90 de minute se poate ajunge în Cluj-Napoca.

Cum ajungi la Cerdacul cu Lavandă?

Din București până în satul Brebi, județul Sălaj e cale lungă, să ne-ajungă dar merită efortul! Sunt aproximativ 550 de kilometri, pe care îi puteți face cu mașina în 8 ore sau puteți alege varianta cu avionul până la Cluj și de acolo încă aproape o oră și jumătate cu mașina.

Cât costă un weekend la Cerdacul cu Lavandă?

Închirierea căsuței se face exclusiv pe perioade weekend-ului, de vineri până duminică și costa 350 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus – pentru 2 persoane. Cerdacul cu lavandă are 1 dormitor, 1 salon, 1 baie și o terasă privată iar capacitatea maximă de cazare este de 3 persoane, cu un supliment de 50 de lei (pentru micul dejun).
Rezervările se pot face pe pagina oficială de Facebook (printr-un mesaj privat) sau la numărul de telefon 0746 122 025.

© Credit foto: Cerdacul cu lavandă

______________________

Pentru mai multe fotografii și alte pensiuni și hoteluri frumoase din România, hai și pe pagina noastră de Facebook!

elefant.ro

3 thoughts on “Mai frumos ca în Provence: o căsuță în lanul cu lavandă

  1. Anca

   Cerdacul cu Lavanda e …MAGIC . O oaza de liniste si pace, de bine si drag de frumos…
   Simona a pus atata pasiune si dragoste in tot ceea ce a facut cu mainile ei , ca simti asta in fiecare lucrusor pus cu grija la locul lui.
   15 ani de Franta ca director de hotel … vorbitor de engleza, franceza, germana, spaniola, italiana… o gazda incredibila intr-un loc de poveste, in satul Brebi .
   Pare ciudat, dar cred ca trebuie sa ne consideram norocosi ca Simona s-a intors !
   Am fost in restaurante renumite din intreaga lume , dar cea mi delicioasa cina din ultimii ani a fost sambata seara, la Cerdac ! Legumele din gradina, branza …oh, urda aia…priceless !!!
   Abia astept sa ma intorc , ca n-am mai vrut sa plec de atata bine… !!!
   Si-mi aduc si prietenii din strainatate .
   O sa fie incantati, asa cum am fost si eu, barbati-meu si prietenii nostri din Cluj.
   Nu conteaza ca locuim in Budapesta.
   Merita tot efortul !

  2. Roxana

   Depinde cu ce mergi si de unde, ca e greu de ajuns si la Cluj din alte parti…
   Daca vrei sa mergi …nu te opreste nimic.

   Si inca ceva :femeia asta isi lucreaza singura pamantul, are grija de cultura de lavanda, mai are si copila aia splendida de care trebuie sa aiba grija in timpul saptamanii si doar in weekend are timp sa se ocupe si de oaspeti.
   Si le face pe toate cu drag .

   Am fost acolo weekendul trecut.
   Intr-o oaza de liniste si frumos am fost primiti cu atata drag …ca acasa.
   Ma intorc cat de repede pot.
   Chiar de la sute sau mii de km distanta.
   Multumesc, Simona Maricean !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *