Hoteluri și Pensiuni din România

Casa cu terasă de unde se văd cele mai frumoase răsărituri de pe Valea Hârtibaciului

elefant.ro

La jumătatea distanței dintre Sibiu și Sighișoara (aproximativ 40 de km de fiecare) este una dintre cele mai pitorești regiuni din România: Valea Hârtibaciului. Puțini știu de ea și puțini sunt cei care se încumetă să se abată de la drumurile europene și naționale și să descopere comorile ce se ascund aici, pe Valea Verde – așa cum mai este numită zona.

Aici, într-unul din satele frumoase dintre dealurile parcă mereu înverzite, cu case săsești și o biserică fortificată vechi de când lumea, în satul Veseud-Agnita am găsit una dintre Cele mai Frumoase Case de Oaspeți din România: Veseud 11.

=>> Mai multe detalii despre pensiune, despre prețuri (care sunt foarte bune) și despre cum puteți rezerva o cameră, aici.

O casă veche de aproape 150 de ani, o șură restaurată și ea și transformată într-o sală de mese și, totodată, într-una dintre cele mai frumoase zone de recreere, un șemineu spectaculos – care te îmbie la o dulce leneveală și o terasă de unde oaspeții admiră cele mai frumoase răsărituri.

Veseud 11 e o pensiune cu doar 3 camere și 3 apartamente, așa că acolo, în inima Transilvaniei veți găsi toată liniștea la care cineva poate spera într-o vacanță, cu atât mai mult cu cât satul este departe de șoselele aglomerate.

=>> Mai multe detalii despre pensiune, despre prețuri (care sunt foarte bune) și despre cum puteți rezerva o cameră, aici.

Ce ne place cel mai mult la Veseud 11?

 1. micul dejun cu preparate tradiționale din gospodăria proprie și produse proaspete de la producători locali;
 2. vechea șură, transformată în sală de mese e, probabil, cel mai iubit loc de la pensiune – iarna pentru șemineul cu lemne și vara pentru terasa minunată, de unde se văd cele mai frumoase răsărituri de pe Valea Hârtibaciului;
 3. casa săsească a fost restaurată de curând, dar povestea ei începe în 1883, când a fost construită cu materiale de la fosta casă, care fusese ridicată inițial în 1799 – ne plac la nebunie casele care au povești și istorie în spate;
 4. curtea mare;
 5. casa cu cele 3 camere este perfectă dacă mergeți într-un grup de prieteni;
 6. wi-fi gratuit;
 7. locația e minunată – în mijlocul Transilvaniei rurale, poate cea mai frumoasă parte a centrului României.

Cum ajungi la Veseud 11?

Veseud e o comună din Podișul Hârtibaciului, undeva la jumătatea distanței dintre Sibiu și Sighișoara, la doi pași de Agnita. Din București se ajunge cu mașina în aproape 5 ore – sunt vreo 300 de kilometri – și sunt 2 variante principale:

 • prin Brașov – Făgăraș iar în Voila faceți dreapta spre Cincșor – Agnita – Veseud;
 • prin Sibiu, apoi pe DJ 106 Cornățel – Ilimbăv – Chirpăr – Veseud.

Oricare dintre trasee veți alege, în momentul în care o veți coti pe drumurile județene de pe Valea Hârtibaciului, veți fi pur și simplu vrăjiți de zona asta a Transilvaniei, care încă nu e atât de turistică pe cât ar merita.

Cât costă și cum rezervi o cameră la Veseud 11?

Casa de oaspeți are 3 apartamente (fiecare cu un living la parter și camera de dormit la mansardă)- 50 de euro/noapte fiecare și o căsuță tradițională cu 3 camere – 100 de euro/noapte. Mai multe detalii despre fiecare în parte dar și cum puteți rezerva o vacanță la Veseud 11, aici.

Carturesti.ro

Ce să faci 2 zile lângă Veseud?

Vă spunem din capul locului că 2 zile nu sunt nici pe departe suficiente să vă săturați de Valea Hârtibaciului, care e plină de sate tradiționale în care meșteșugurile se păstrează încă și unde mâncarea pusă pe masă e curată, produsă de localnici inimoși.

 • dacă vreți brânză mergeți în Ilimbăv, Țichindeal, Roșia, Nemșa sau Moșna;
 • dacă vreți pâine bună, proaspăt scoasă din cuptor, mergeți în Hosman (Moara Veche), Nemșa sau Ațel;
 • dulcețuri făcute în casă găsiți la Nucet și la Arpașu de Sus;
 • suc bio de mere găsiți la Mălâncrăv iar sirop de măceșe în Nucet;
 • vizitați Abația Cisterciană din Cârța (25 de km);
 • vizitați Cetatea Făgărașului (55 de km);
 • Sighișoara, Sibiu și Mediaș sunt la 50 de km distanță;
 • plimbări cu bicicletele sau cu căruța în împrejurimi.

© Foto by www.veseud11.ro

______________________

Pentru mai multe fotografii și alte pensiuni și hoteluri frumoase din România, hai și pe pagina noastră de Facebook!

elefant.ro

One thought on “Casa cu terasă de unde se văd cele mai frumoase răsărituri de pe Valea Hârtibaciului

 1. Pingback: Aventură în locuri neștiute din Ținutul Sării și meniu vânătoresc la cabană

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *